Anhangers & hökers, de volgelingen van Normaal

TOLDIJK - “Høken, brekken en angoan” wie dit vlekkeloos uitspreekt of beter nog uitschreeuwt is zeer waarschijnlijk een echte 'anhanger', oftewel fan van Achterhoek-rockers Normaal. Die anhangers vormen een hechte en grote familie.

Omroep Gelderland laat donderdag 17 december zien wat het betekent om een anhanger te zijn van de legendarische groep. Wat doet het naderend afscheid (19 december in Gelredome) en het einde van een ongelooflijke reeks optredens met de fans. De 'høkers' blijken een heel gevarieerd gezelschap verbonden door de muziek, de teksten en vooral de opstandige mentaliteit van Normaal. Voor sommigen blijkt het zelfs een levensfilosofie te zijn. Ik ben, wie ik ben “en doar bun-ik trots op”. En dat echt niet iedereen boer hoeft te zijn om mee te genieten en “met te daldeejen” begrijpt elke kijker na het zien van Anhangers & høkers. En zoals de echte anhangers dan zeggen: “HALVU, Høkers Aller Lande Verenigt U !!!”

Anhangers & høkers is donderdagavond om 18:20 uur te zien op Omroep Gelderland (daarna ieder uur herhaald)

Zwart-wit foto's ECAL/Hugo Jaartsveld

NB De redactie realiseert zich dat het werkwoord 'høken' niet met ö geschreven hoort te worden, ivm een technisch probleem is deze spelwijze in de kop van het artikel onvermijdelijk.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Feestdagenprogrammering
Deel dit artikel: