Asielzoekers Nijmegen krijgen alsnog hun kerst-etentje

NIJMEGEN - Nijmegenaren en asielzoekers gaan alsnog samen eten, als goedmakertje voor de afgelaste kookavond eerder deze week. Met dank aan de gemeenteraad.

Maandagavond zouden vrijwilligers in woonzorgcentrum Boszicht een kookavond houden voor Nijmegenaren en bewoners van de noodopvang in Heumensoord. Maar die werd geschrapt doordat er een dreigende sfeer ontstond na een artikel op de website Geenstijl.nl.

Later bemoeide ook Gelders Statenlid en PVV-voorzitter in de Eerste Kamer Marjolein Faber zich ertegenaan. Volgens de PVV zou de veiligheid van bejaarde bewoners in het geding zijn als er 's avonds asielzoekers in het centrum zouden rondlopen.

'Ontsteld over bedreigingen'

De Nijmeegse gemeenteraadsleden laten weten ontsteld te zijn over die bedreigingen en beledigingen, die trouwens veel afkeurende reacties oproepen. 'Intimidatie en bedreigingen, dat is een sfeer waar we ons zorgen over maken, zo zeiden de Nijmeegse fractievoorzitters donderdag.

'We zijn trots zijn op de vele vrijwilligers die zich inspannen om het verblijf van de vluchtelingen zo waardig mogelijk te maken. Daarom zullen we hun en een groep vluchtelingen uitnodigen om bij de jaarlijkse kerstmaaltijd van de gemeenteraad te zijn.'

Hiermee willen ze de steun voor de vrijwilligers uitspreken en laten we de ontmoeting die voor hen gepland stond alsnog doorgaan, zeggen de fractievoorzitters.

 

 

 

Meer over dit onderwerp:
Asielzoekers Nijmegen Politiek
Deel dit artikel: