Onlinesupermarkt Picnic komt naar Apeldoorn, de vraag is alleen wanneer

APELDOORN - De eerste onlinesupermarkt van Nederland, Picnic, komt naar Apeldoorn. Wanneer dat gebeurt, is nog niet bekend, maar directeur Michiel Muller hoopt in de eerste helft van volgend jaar.

De onlinesupermarkt heeft haar distributiecentrum in Nijkerk en bezorgt nu al in Amersfoort. Ook in Leusden wordt gestart met de dienst. 'De eerstvolgende grote stad is Utrecht, Apeldoorn of Almere', zegt Muller.

Bij Picnic kun je via een app je boodschappen bestellen. Uiteindelijk worden de boodschappen dan op bepaalde momenten bij je thuis bezorgd, gratis. De supermarkt claimt altijd de laagste prijs te hebben. Dat kan volgens de organisatie doordat ze alleen online verkoopt en dus geen panden heeft.

Niet te moeilijk doen

Volgens Muller is voor Apeldoorn gekozen, omdat de stad dicht bij het distributiecentrum in Nijkerk ligt. 'We zijn de dienst aan het opstarten. Dan moet je het jezelf niet te moeilijk maken door meteen in Maastricht te beginnen.'

De komst van Picnic naar Apeldoorn zorgt ook voor nieuwe werkgelegenheid, vooral voor studenten. Zij moeten een rijbewijs hebben, aangezien ze met elektrische auto's de boodschappen gaan bezorgen. Muller zegt dat hij op zoek gaat naar vooral jongeren die twee of drie avonden per week willen werken.

 

Meer over dit onderwerp:
Apeldoorn Economie
Deel dit artikel: