Omstreden dominee uit Nijkerk mag definitief niet meer preken in Vredeskerk

NIJKERK - Dominee Edward van der Kaaij uit Nijkerk mag niet meer preken in de Vredeskerk in Nijkerk. Hij is nu op zoek naar een andere kerk. Van der Kaaij zorgde voor ophef na de publicatie van zijn boek 'De ongemakkelijke waarheid van het christendom' waar het bestaan van de historische figuur Jezus wordt ontkend.

Het boek is volgens Van der Kaaij niet de reden dat hij niet meer mag preken in de Vredeskerk (Hervormde Gemeente). 'Dat komt door de verstoorde arbeidsverhouding tussen de kerkraad en mij.'

Wel geeft Van der Kaaij toe dat er door het boek problemen zijn ontstaan bij de samenwerking met de Gereformeerde Kerk. 'Zonder dat zij het boek hebben gelezen, geeft het boek problemen bij de Gereformeerden. Op een gegeven moment was het of de samenwerking stopzetten of ik eruit.' Van der Kaaij had al sinds februari een 'preekverbod' bij de Vredeskerk in Nijkerk.

Daar kan niemand tegen zijn

De dominee zegt nu actief op zoek te zijn naar een andere baan. 'Ik sta open om ergens anders beroepen te worden en ik ben daar heel actief in.' Van der Kaaij denkt niet dat het boek het lastig maakt om een kerk te vinden waar hij mag preken. 'Ik kan me dat niet voorstellen. Ik geloof dat door het lezen van mijn boek het geloof alleen maar rijker wordt. Daar kan niemand tegen zijn.'

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Kerk Nijkerk Nieuws
Deel dit artikel: