Nieuws

Jean Kreunen van het Achterhoeks Museum 40-45 is Ridder van Gelre

In het dagelijks leven is Jean Kreunen senior verkoopadviseur bij een groothandel in banketbakkersproducten, maar de rest van zijn tijd gaat zitten in zijn grote passie: de oorlog in de Achterhoek.
HENGELO - In het dagelijks leven is Jean Kreunen senior verkoopadviseur bij een groothandel in banketbakkersproducten, maar de rest van zijn tijd gaat zitten in zijn grote passie: de oorlog in de Achterhoek.
In 1975 vindt hij twee helmen uit de Tweede Wereldoorlog op zijn zolderkamer. Deze vondst is het begin van wat het Achterhoeks Museum 40-45 is geworden. Het begin van een grote verzameling voorwerpen die in het teken staan van de oorlog.
In eerste instantie is het museum een keet achter de bakkerij in Hengelo. In 1993 openen de deuren van het museum in de voormalige Albert Heijn-supermarkt. En daar zit het tot op de dag van vandaag.

Museum sluit zijn deuren

Jean Kreunen is de grote kracht achter het museum, dat eind december 2015 zijn deuren zal sluiten. De collectie wordt een belangrijk onderdeel van het Nationaal Oorlogsmuseum in Overloon. Dit museum trekt elk jaar meer dan 100.000 bezoekers. Een goede plek om het verhaal over de oorlog in de Achterhoek aan een groot publiek te kunnen vertellen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!