Burgers van zeewier voor patiënten in ziekenhuis Ede

EDE - De zeewierburger staat vanaf dinsdag op de menukaart van Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. Gezonder en duurzamer eten, aldus het ziekenhuis.

De burger is rijk aan eiwitten. En bij ziekte is eiwit de belangrijkste voedingsstof voor herstel. Ook zitten er vitamines en mineralen als ijzer en calcium in de burger. Bovendien zijn zeewieren duurzaam. Het zijn zeeplanten, die in zout water groeien. Daarvoor hebben ze alleen zon en zee nodig.

‘We wilden een plantaardig product maken, waar nagenoeg alles inzit wat je in een maaltijdmoment binnen wilt krijgen. En dat is goed gelukt. Dat Ziekenhuis Gelderse Vallei de zeewierburger opneemt in haar assortiment is voor ons een teken dat plantaardig eten de toekomst heeft’, aldus Mark Kulsdom, leverancier van de burger.

Meer over dit onderwerp:
Ede Gezondheid Zorg
Deel dit artikel: