Nieuws

Massale steun voor behoud theater Hanzehof in Zutphen

ZUTPHEN - De campagne voor het behoud van theater Hanzehof in Zutphen wordt massaal gesteund. Dat bleek maandagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering.
De Hanzehof heeft geld nodig, omdat er een exploitatietekort is van ruim 126.000 euro. Bovendien komt het theater geld tekort voor groot onderhoud aan het gebouw.

Discussie over noodscenario

De gemeenteraad van Zutphen discussieerde maandagavond over een noodscenario. Een optie is om de Hanzehof te sluiten en de concertzaal de Buitensociëteit te behouden. Ongeveer 170 belangstellenden waren op de raadsvergadering afgekomen.

Campagne Hanzehof Moet Blijven

De Hanzehof begon onlangs zelf de campagne Hanzehof Moet Blijven voor behoud van het theater, waar 1400 reacties op zijn gekomen. Die zijn maandagavond overhandigd tijdens de gemeenteraadsvergadering.
Aan de bezoekers van de raadsvergaderingen zijn buttons uitgedeeld met de tekst: 'Zie je in de Hanzehof'. Er is maandagavond geen besluit genomen. Over twee weken praat de gemeenteraad van Zutphen verder over de toekomst van de schouwburg.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!