Voormalig NEC-speler Jan van Boxtel (79) verongelukt

NIJMEGEN - De fietser die donderdagmiddag om het leven kwam in Nijmegen, is een oud-speler van NEC. Het gaat om Jan van Boxtel, die behalve voormalig profvoetballer ook wereldkampioen wielrennen was bij de veteranen.

De 79-jarige inwoner van Mill (Noord-Brabant) kwam ernstig ten val op de Westkanaaldijk in Nijmegen en werd vervolgens aangereden door een auto. Hij liep hoofdletsel op en werd met de traumahelikopter naar het ziekenhuis vervoerd, zo meldt de wielerclub uit Mill. Enkele uren later overleed hij.

Screenshot: www.wielerclubmill.nl

Zes jaar NEC

De inwoner van Mill speelde als voetballer in de jaren '50 en '60 bij NEC in Nijmegen. Hij was een linkermiddenvelder en speelde ook nog als linksback voor de Nijmegenaren. In 1963 vertrok hij naar Helmondia '55.

Wereldkampioen fietsen

Na zijn voetballoopbaan richtte Van Boxtel zich steeds meer op de wielersport.  In 1974 werd hij wereldkampioen bij de veteranen in de klasse tot en met 39 jaar. In 1988 deed hij dat opnieuw, maar dan in de klasse van 50 tot en met 55 jaar.

Bijeenkomst op de wielerclub

Zaterdagmorgen om 10.30 uur komt de wielerclub bijeen in Het Lagerhuis om over zijn dood te praten en elkaar te steunen, zo staat op de website van de club.

 

Meer over dit onderwerp:
Betaald voetbal NEC Nijmegen Sport
Deel dit artikel: