Dit trok uw aandacht in oktober: vluchtelingen Heumensoord in opstand en crematie ruw verstoord

ARNHEM - Het is eind december, de oliebollen gaan weer in het vet: het is tijd om terug teblikken op mooie, droevige en grappige gebeurtenissen. Welke berichten bekeek u in oktober het meest op onze site?

1. Vluchtelingen Heumensoord in opstand tegen slechte leefomstandigheden

Vluchtelingen op Heumensoord bij Nijmegen komen in opstand tegen de slechte leefomstandigheden in het tentenkamp. De groep klaagt vooral over de kou in de paviljoententen; de verwarming valt steeds uit. Het is het tweede protest over de leefomstandigheden in korte tijd.

2. Melanie uit Arnhem krijgt geen Wajong-uitkering: 'Ik voel me in de steek gelaten'

De 20-jarige Melanie Kleinendorst uit Arnhem valt tussen wal en schip. Zij heeft sinds haar tiende last van psychische klachten, maar ze krijgt geen Wajonguitkering. De regels zijn namelijk aangescherpt. Melanie voelt zich in de steek gelaten.

3. Ovendeur sluit niet goed: brand verstoort crematie in Doetinchem

Een crematie in crematorium Slangenburg in Doetinchem wordt ruw onderbroken. De ovendeur gaat niet goed dicht en de vlammen slaan uit de oven. De 150 mensen die aanwezig zijn bij de uitvaart moeten naar buiten. Niemand raakt gewond

4. Restauranteigenaar Tolkamer herinnert wanbetaler via Facebook aan rekening

Chefkok Toine Smulders van restaurant Villa Copera in Tolkamer laat niet met zich sollen. Hij zet de gegevens van een wanbetaler op Facebook. De schandpaal werkt. Een dag later komt de wanbetaler alsnog de rekening voldoen. Overigens gaat de zaak van Toine Smulders een maand later failliet

5. Kasteel hebben? Deze staan te koop in Gelderland

Heel veel mensen hebben interesse in een kasteel. Er wordt massaal geklikt op het bericht over kastelen die in Gelderland te koop staan. Overigens als u het duurste huis van Gelderland zoekt, dan moet u in Megchelen zijn. 7,5 miljoen kost het paleis, dat zich bevindt op de grens met Duitsland op Landgoed Landfort.

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Jaaroverzicht2015 Nieuws
Deel dit artikel: