Dit trok uw aandacht in september: erehaag van BMW's en wie is de mooiste van Gelderland?

ARNHEM - Het is eind december, de oliebollen gaan weer in het vet: het is tijd om terug te blikken op mooie, droevige en grappige gebeurtenissen. Welke berichten bekeek u in september het meest op onze site?

1. Erehaag van BMW's voor omgekomen Max (19) uit Westervoort

Zo'n 70 jongeren vormen met hun BMW's een erehaag voor de rouwauto van hun omgekomen vriend Max (19). De Westervoorter komt om het leven bij een verkeersongeval op de Turfweg in Doetinchem. Max was een liefhebber van het automerk.

2. Margot (19) uit Nijkerk is de één na mooiste van Nederland

Iedereen wil weten hoe zij eruit ziet. Margot Hanekamp uit Nijkerk doet mee aan de Miss Nederland-verkiezing. Ze is de mooiste van Gelderland, maar wordt net niet gekozen tot de mooiste van Nederland. Zij wordt tweede.

3. Churandy Martina en twee andere atleten gewond bij ongeluk op A50

Bij een ongeluk op de A50 tussen Renkum en Heteren raken drie Nederlandse atleten gewond. In de auto zitten Churandy Martina, Terrence Agard en Hensley Paulina en een vierde passagier. Hun auto botst op een vrachtwagen en slaat over de kop.

4. Spontane actie voor overgebleven vluchtelingen. 'De Burger King leek mijn geen goed idee' 

Arjan Brandwijk uit Utrecht hoort op de radio een oproep voor gastgezinnen die met vluchtelingen willen eten. Hij bedenkt zich geen moment en rijdt naar Apeldoorn toe. Daar staat nog een vluchteling te wachten. Hij kent alleen de Burger King in Apeldoorn, maar 'dat leek mij geen goed idee'. Het wordt een pannenkoekenrestaurant. Uiteindelijk eten zo'n 340 vluchtelingen bij mensen in Apeldoorn.

5. Vroeg opstaan voor de 'superbloedmaan': een bijzonder fenomeen

Gelderland staat te popelen voor een bijzonder fenomeen: de superbloedmaan. Het komt niet zo vaak voor dat er een super grote maan en een verduistering is. De laatste keer was de rode maan in 1982 aan de hemel te zien. Er komen veel foto's bij Omroep Gelderland binnen. 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Jaaroverzicht2015 Nieuws
Deel dit artikel: