Augustus 2015: Gelderland in de ban van wespen en adembenemende foto op de Veluwe

ARNHEM - Het is eind december, de oliebollen gaan weer in het vet: het is tijd om terug te blikken op mooie, droevige en grappige gebeurtenissen. Welke berichten bekeek u in augustus het meest op onze site?

1. Augustus wespenmaand; zo houd je ze op afstand!

Gelderland is in de ban van de wesp. Reden voor Omroep Gelderland om uit te zoeken hoe je ze op afstand kan houden. Dat hebben wij geweten, want dit bericht is in 2015 één van de meest gelezen berichten op onze site. Overigens kalm blijven, is het beste advies als een wesp rondom je hoofd zoemt. 

2. Deze adembenemende foto is gemaakt op de Veluwe en gaat de hele wereld over

Op de foto met de Melkweg, de Perseïden-meteorenzwerm én ruimtestation ISS. Fotograaf Albert Dros presteert het in augustus op onze eigen Veluwe. De foto gaat via social media de hele wereld over.

3. Ruim honderd auto's onder water in parkeergarage Nijmegen

Noodweer trekt over Gelderland en daardoor staat een parkeergarage in Nijmegen volledig onder water. Ongeveer 130 geparkeerde auto's staan tot de buitenspiegels in het water. Door het noodweer ontstaat nog veel meer schade. Onder meer een molen in Terwolde gaat in vlammen op.

4. De kus van Lennart, voor altijd vastgelegd

De zoon van Wendy Marsman uit Zutphen sterft twee dagen na zijn verjaardag. Op het raam laat de peuter een kus achter. Dankzij forensisch expert Henrieke Schoonekamp wordt de kus voor eeuwig vastgelegd.

5. Bliksem slaat in bij grote woonboerderij in Elst

De bliksem slaat in bij een grote woonboerderij aan de Reethsestraat in Elst. De begane grond van de boerderij blijft behouden, maar de schade is enorm.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Jaaroverzicht2015 Nieuws
Deel dit artikel: