Juli 2015: bijna 40 graden in Gelderland en jongen helpt Vierdaagseloopster (77)

ARNHEM - Het is eind december, de oliebollen gaan weer in het vet: het is tijd om terug te blikken op mooie, droevige en grappige gebeurtenissen. Welke berichten bekeek u in juli het meest op onze site?

1. Jongen die 77-jarige Vierdaagseloopster over de finish 'sleepte' gevonden

De 77-jarige Greet Scholte uit het Noord-Hollandse Wormer zoekt een 'grote jongen van 14 jaar, met een leuk petje op', die haar letterlijk over de finish van de Nijmeegse Vierdaagse heeft gesleept.

Na een oproep op Radio Gelderland wordt Mees Sinnige, zoals de jongen heet, gevonden. Greet Scholte krijgt het van Mees live op Radio Gelderland te horen. 

2. Warm hè? Dit is nou een hittegolf

Puffen en zuchten deze zomer in Gelderland. Op zaterdag 4 juli bereikt de thermometer bijna 40 graden. De apen in Burgers' Zoo in Arnhem krijgen zelfs een ijsje. Overigens is het Nederlands record van Warnsveld met 38,6 graden in 1944 niet verbroken. Na de tropische hitte komt er verkoeling met onweer en hagelstenen zo groot als knikkers.

3. Vader van weggelopen meisje ten einde raad

De familie van een 13-jarig meisje zit in een nachtmerrie. Het meisje verdwijnt plotseling van camping Rabbit Hill in Nieuw-Millingen. Iedereen zoekt mee en een paar dagen later wordt ze gevonden in een bus bij Rotterdam.

Een 41-jarige man wordt aangehouden voor seksueel misbruik van het meisje. Hij heeft mogelijk nog meer op zijn kerfstok

4. 75, deels verlamd en een beroerte? Kunnen de buren u niet oprapen?

De 75-jarige Hannie Nagelkerke uit Zaltbommel krijgt geen hulp van 1-1-2 of de huisartsenpost. Zij begrijpt er niets van. 'Ik voelde me zo kwetsbaar', zegt ze. 'Net mijn vierde beroerte gehad, ik lag op de grond. Bij 1-1-2 kreeg ik te horen dat ik de buren om hulp moest vragen, bij de huisartsenpost idem dito.'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Jaaroverzicht2015 Nieuws
Deel dit artikel: