Nieuws

Dit trok uw aandacht in mei: drama met hoogwerker in Oosterwolde en het regent baby's

Het is eind december, de oliebollen gaan weer in het vet: het is tijd om terug te blikken op mooie, droevige en grappige gebeurtenissen. Welke berichten bekeek u in mei het meest op onze site?
ARNHEM - Het is eind december, de oliebollen gaan weer in het vet: het is tijd om terug te blikken op mooie, droevige en grappige gebeurtenissen. Welke berichten bekeek u in mei het meest op onze site?

1. Hoogwerker in Oosterwolde valt om: 1 dode en 11 gewonden

Tijdens een oldtimerevenement in Oosterwolde valt een hoogwerker met een bak vol mensen op het publiek. Een man komt om het leven en elf mensen, onder wie veel kinderen, raken gewond. Het onderzoek naar het drama is in volle gang.

2. Eend zoekt een wel heel bijzondere plek uit voor haar nest: op een balkon vier hoog

Dit filmpje haalt zelfs RTL Late Night en De Wereld Draait Door. Een eend in Elst heeft een wel heel bijzondere plek uitgekozen om te gaan broeden: namelijk op een balkon op vierde verdieping. De bewoner van het appartement Bertus Zomerhuis wordt er emotioneel van. Uiteindelijk vliegen de kuikens uit en wordt 'pleegvader' Bertus bedankt.

3. Het regent baby's op basisschool in Apeldoorn

De school De Zonnewende in Apeldoorn bevindt zich in mei op een roze wolk, nu de school negen baby's binnen een half jaar mag verwelkomen. Juf Rianne is net bevallen van zoon Junte. Nog eens zes juffen zijn nog in blijde verwachting van in totaal maar liefst zeven baby’s. Juf Christa krijgt namelijk een tweeling. Daarnaast is juf Natalie in afwachting van haar tweede kindje uit China. Negen baby's dus, op een personeelsbestand van ruim 30 mensen.

4. NS doet aangifte tegen 'treinplasser': 'dit gaat alle perken te buiten'

Een 18-jarige jongen uit Ederveen wordt landelijk berucht wanneer er op social media een foto van hem verschijnt. Daarop lijkt het of hij op een treinstoel aan het plassen is. Hij zegt dat het een geintje wasDe NS doet toch aangifte, maar het Openbaar Ministerie kan niet bewijzen of het echt om urine gaat en laat de jongen niet vervolgen.

5. Mensen vast op de kop in kermisattractie Didam

In Didam zitten zeven mensen vast in de kermisattractie 'De Booster' en een enkeling hangt daarbij zelfs op de kop. De inzittenden zijn uit de attractie bevrijd. Iedereen kwam er zonder kleerscheuren vanaf.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!