Industriepark Kleefse Waard Arnhem beloond met Gouden Piramide

ARNHEM - Het Industriepark Kleefse Waard in Arnhem heeft zaterdag de Gouden Piramide gekregen. De Gouden Piramide is de jaarlijkse Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap in de architectuur, stedenbouw, landschapsarchitectuur, infrastructuur en ruimtelijke ordening.

De Gouden Piramide werd uitgereikt door minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken aan directeur Bart Schoonderbeek van het bedrijf Schipper Bosch. In 2003 verwierf Schipper Bosch het bedrijventerrein Kleefse Waard in Arnhem, dat eerder onderdeel was van het industriecomplex van AkzoNobel. Met Industriepark Kleefse Waard (IPKW) wil Schipper Bosch het beste vestigingsklimaat scheppen voor duurzame bedrijven die zich toeleggen op schone technologie, ook wel cleantech genoemd.

Verhuren en inspireren

Schipper Bosch verhuurt de bedrijfsgebouwen en zorgt ervoor dat de ondernemers elkaar leren kennen, elkaar inspireren en kennis uitwisselen. Het bedrijf restaureert de cultuurhistorisch waardevolle gebouwen en maakt ze geschikt voor de eisen van deze tijd. 

Een nieuwe standaard voor bedrijventerreinen

De jury schrijft in het juryrapport: 'Met Industriepark Kleefse Waard is een nieuwe standaard gezet voor bedrijventerreinen.'

Naast een Gouden Piramide trofee bestaat de prijs uit een geldbedrag van 50.000 euro en een architectuurplaquette. De Gouden Piramide is een initiatief van de ministeries van I&M, OCW en BZK.

Kijktip: In aflevering 11 van Het Groene Oosten krijgt Andre van der Zee een tour over het duurzame bedrijvenpark IPKW. Kijk de aflevering hier terug.

Meer over dit onderwerp:
Het Groene Oosten
Deel dit artikel:

Reageren