NK Quidditch in Wageningen; zet je bezemsteel maar klaar!

WAGENINGEN - Is het handbal? Is het rugby? Of toch trefbal? Nee het is Quidditch! Een sport die rechtstreeks stamt uit de bekende Harry Potter-boeken en die is overgewaaid uit Amerika. Zaterdag streden teams uit Wageningen, Utrecht en Leiden-Amsterdam om het Nederlands Kampioenschap.

Captain Clio Plowman van de Wageningen Werewolves: 'Ja, echt bekend is de sport nog niet. Sommige mensen noemen het zwerkbal maar wij houden het toch op Quidditch. Hoeveel mensen het nu spelen? In Nederland denk ik zo'n 50 mensen en hier in Wageningen zijn we sinds een jaartje bezig met een man of 16.

Of het een studentensport is? Niet echt, er zijn ook mensen die het na hun studententijd blijven doen. De sport is begonnen in Amerika en via Canada en Engeland deze kant op gekomen. En inmiddels wordt het beoefend in meer Europese landen'.

Trefbal, rugby en handbal

De sport is dus een mix van trefbal, rugby en handbal. De handleiding van Quidditch telt maar liefst 170 pagina's. Daar staan allerlei regels in zoals de regel dat, net als in de boeken, drie chasers proberen te scoren door een volleybal door één van de drie hoepels van de tegenstanders te werpen. Ook moeten de spelers met bezems tussen hun benen rondlopen. Een wedstrijd duurt gemiddeld zo'n 25 minuten.

En de winnaar is...

Het team van North Sea Nargles uit Leiden-Amsterdam won. Tweede werd Dom Tower Dementors uit Utrecht. De Wageningen Werewolves moesten genoegen nemen met de derde plaats.

Meer over dit onderwerp:
Sport Wageningen
Deel dit artikel: