Nieuws

Ook dit jaar samen in actie voor de voedselbank in Gelderland

Omroep Gelderland komt weer in actie voor tienduizenden mensen, die in Gelderland afhankelijk zijn van de voedselbank. De 17 Gelderse voedselbanken bieden steun in de vorm van voedselpakketten, maar hebben ook te maken met steeds minder aanvoer van producten. De actie is van 12 tot en met 18 december.
ARNHEM - Omroep Gelderland komt weer in actie voor tienduizenden mensen, die in Gelderland afhankelijk zijn van de voedselbank. De 17 Gelderse voedselbanken bieden steun in de vorm van voedselpakketten, maar hebben ook te maken met steeds minder aanvoer van producten. De actie is van 12 tot en met 18 december.
De actie van Omroep Gelderland maakt deel uit van een landelijke actie van de regionale omroepen. Vorig jaar leverde 'Samen voor de Voedselbank' voor ruim 200.000 euro aan producten op. Ook dit jaar is het de bedoeling, dat er weer producten verzameld worden, die over de 17 voedselbanken worden verdeeld.

Samenwerking

Voor de actie 'Samen voor de Voedselbank' werkt Omroep Gelderland samen met Coop Supermarkten. Alle Coop-filialen staan in de actieweek open voor de inzameling van boodschappen, waar de regionale voedselbanken veel behoefte aan hebben. Als aftrap van de actie neemt zanger Peter Groot Kormelink (bekend van de Jazzpolitie) een speciaal nummer op voor de Voedselbankactie, in de studio van Omroep Gelderland. De bijbehorende videoclip wordt komende week gepresenteerd.

Boodschappenlijst met tien producten

Omdat niet alle levensmiddelen geschikt zijn om langere tijd in pakketten te stoppen, wordt dit jaar met een boodschappenlijstje gewerkt. Daarop staan de volgende producten: rijst, pastasaus, groente/fruit (in blik), vlees/vis (in blik), houdbare zuivel, koffie/thee, suiker, soep in blik en broodbeleg zoals hagelslag en jam.
Verslaggever Marc Loeven was vanmorgen bij de voedselbank in Doetinchem waar de actie is afgetrapt
Kijk voor meer informatie hier op onze website.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!