Nieuws

Walking football voor 60-plus: niet sliden, niet rennen, niet boven de heup

In Ede konden zestigplussers afgelopen zomer kennismaken met de sport
60- plussers die al wandelend een balletje trappen. Steeds meer ouderen zien walking football als een leuke vorm van bewegen. In Gelderland wordt de sport inmiddels bij negen voetbalclubs aangeboden.
ARNHEM - 60- plussers die al wandelend een balletje trappen. Steeds meer ouderen zien walking football als een leuke vorm van bewegen. In Gelderland wordt de sport inmiddels bij negen voetbalclubs aangeboden.
Verenigingen kunnen zich sinds begin 2014 aanmelden bij OldStars, een programma dat is ontwikkeld door de Eredivisie in samenwerking met het Ouderenfonds. Het zorgt ervoor dat walking football op een veilige manier gebeurt. Zo beginnen de deelnemers met een fittest en volgt na 20 weken een na-meting.

Aanmelden bij OldStars

'Wij helpen de voetbalclubs en brengen structuur aan in de trainingen. Er zijn ook clubs die een bal op het veld gooien en zelf aan de slag gaan, maar die proberen we daarop aan te spreken', zegt projectleider Kevin Coolen van OldStars.
Hij speurt onder meer berichtensite Twitter af om clubs te vinden die walking football aanbieden, maar zich nog niet hebben aangemeld. 'We proberen daarin structuur aan te brengen. Voetbalverenigingen kunnen zich kosteloos opgeven op OldStars.nl.'
Inmiddels hebben 53 clubs, waaronder negen Gelderse, dat gedaan. 'In werkelijkheid zijn er nu een stuk of 100 clubs in Nederland die walking football aanbieden, maar de helft heeft zich dus nog niet aangemeld', legt Coolen uit.
Bron: OldStars.nl
De Gelderse clubs die zijn verbonden aan OldStars zijn SV Hatto-Heim Hattem, vv Oene, SDOUC in Ulft, DVC'26 in Didam, Vitesse in Arnhem, ZVV in Ede en SV Orion en NEC in Nijmegen.

Rustig bewegen, veel lol maken

Zestigplussers die willen beginnen met walking football moeten zich realiseren dat het tempo laag ligt bij deze sport. Behalve het verbod om te rennen, zijn er nog een aantal regels die ervoor moeten zorgen dat het lichaam zo min mogelijk wordt belast. Zo is het maken van een sliding uit den boze en mag de bal niet hoger worden gespeeld dan de heup.
Walking football is vooral rustig bewegen en veel lol maken. De sport is dus niet bedoeld voor senioren die nog blaken van fitheid en op zoek zijn naar actie.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!