Scholen Barneveld kijken niet meer naar Sinterklaasjournaal vanwege hekserij

BARNEVELD - Geen Sinterklaasjournaal meer voor leerlingen van de hervormde scholen in Barneveld. Het populaire tv-programma is in de klas taboe vanwege een verhaallijn over witte wieven. Dat meldt de Barneveldse Krant.

In de uitzending van dinsdag werd in het Sinterklaasjournaal een verhaal verteld over witte wieven bij Meppel. Dat zijn 'spookachtige heksen' die lijken op flarden mist en kinderen proberen te pakken. Ondersteund door spannende muziek krijgt de verslaggever van het Sinterklaasjournaal te horen dat die heksen er nog steeds wonen. Directeur Bertus van den Berkt van de Stichting Hervormde Scholen De Drieslag is er in de krant duidelijk over: 'Daar willen wij niets mee te maken hebben. Het verhaal is in een occulte sfeer terechtgekomen en daar werken wij niet aan mee.'

Brief naar ouders

Verschillende scholen die onder de stichting vallen hebben ouders een brief gestuurd, waarin het besluit wordt toegelicht. Zo schrijft directeur Herman Hofman van de Koningin Wilhelminaschool: 'Wij weten uit de bijbel dat de Here God verdriet heeft om mensen die zich bezighouden met hekserij. Ook als het wordt gebracht in een thema vol fantasie, is het niet iets dat ons helpt om de Here Jezus te volgen.'  Tot de intocht besteedt de school geen aandacht meer aan het Sinterklaasjournaal. 

Bange kinderen

Overigens maken niet alleen hervormde scholen zich druk over de witte wieven in het Sinterklaasjournaal. Op Twitter melden ouders dat hun kinderen de uitzending te eng vonden en moeite hadden met slapen:

 

 

 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Barneveld Sinterklaas Nieuws
Deel dit artikel: