Verwaarloosde honden weggehaald

EDE - Bij een controle van de dierenbescherming in samenwerking met de dierenpolitie van het korps Gelderland-Midden zijn woensdag bij een handelaar dertien verwaarloosde honden weggehaald.De schuur waar de honden zijn gevonden was ernstig vervuild.

De ruimte was bedekt met een laag uitwerpselen en er ontbrak een goede drinkwatervoorziening. Ook was er onvoldoende daglicht en was de ventilatie niet in orde in de te kleine verblijfruimtes.

De zaak kwam aan het rollen nadat er melding bij de politie was gemaakt van een hond die door de handelaar was verkocht. Uit onderzoek bleek dat dit niet de eerste keer was dat er honden waren verkocht met problemen.

Foto Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming Foto Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming

In totaal heeft de handelaar 52 honden in bezit, waaronder 35 pups. De politie heeft afspraken gemaakt met de eigenaar dat hij op korte termijn aanpassingen moet maken aan zijn stallen.

De dertien honden zijn ondergebracht bij een opvangadres en zullen op kosten van de eigenaar worden verzorgd. Voor de dieren wordt een nieuwe eigenaar gezocht.

Tegen de handelaar is proces-verbaal opgemaakt.Meer over dit onderwerp:
Ede Nieuws
Deel dit artikel: