Drie maanden cel geëist tegen growshophouder uit Nijmegen

ARNHEM - Tegen growshophouder Ed Gerritsen uit Nijmegen is donderdag drie maanden celstraf geëist. De man van 55 wordt ervan verdacht voorbereidingshandelingen te hebben gepleegd voor professionele grootschalige hennepteelt.

Sinds 1 maart is nieuwe wetgeving van kracht die een einde moet maken aan het op grote schaal kweken van wiet. Growshops worden daarbij als belangrijke schakels gezien die bestreden moeten worden.

Ventilatoren en lampen afgepakt

Gerritsen heeft altijd ontkend dat zijn producten worden verkocht aan grote drugsbaronnen om enorme wietkwekerijen mee op te zetten. Tijdens de Landelijke Actiedag Aanpak Growshops op 26 mei deed de politie onder meer een inval in de winkel van de Nijmegenaar. Daarbij werden onder andere ventilatoren en lampen in beslag genomen.

'Hij was gewaarschuwd'

Het Openbaar Ministerie had Gerritsen begin van het jaar al gewaarschuwd te stoppen met de verkoop van deze goederen. Justitie neemt het hem dan ook kwalijk dat hij daar geen gehoor aan heeft gegeven. 'De verdachte verklaarde dat hij leverde aan thuiskwekers, maar uit de hoeveelheid en de soort aangetroffen goederen blijkt duidelijk dat het ook ging om beroeps- en bedrijfsmatige en grootschalige hennepteelt.'

 

 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Criminaliteit Nijmegen Nieuws
Deel dit artikel: