De Graafschap op zoek naar tweede scheldende supporter

DOETINCHEM - De Graafschap heeft met behulp van beelden een scheldende supporter opgespoord die zaterdag nare dingen schreeuwde naar PSV-doelman Jeroen Zoet. De club is nog op zoek naar een supporter die het nog bonter heeft gemaakt. 'Je moeder heeft kanker',werd er geschreeuwd naar de keeper.

Dat zegt Marc Teloh, woordvoerder van De Graafschap. De club maakte maandagmiddag bekend dat de vermoedelijke dader was getraceerd en uitgenodigd voor een gesprek op De Vijverberg in Doetinchem. Deze supporter bekende en is volgens Teloh de komende weken niet welkom in het stadion.

Als de club later op de dag nieuwe beelden binnenkrijgt, komt De Graafschap erachter dat er nog een supporter is die het nog veel bonter heeft gemaakt. 'Nu blijkt dat we de hoofdverdachte nog niet hebben. Die stond waarschijnlijk iets verder af. We zijn nog op zoek naar de jongen die continu scheldwoorden heeft geroepen.'

Zeker is dat de eerste, getraceerde verdachte een bekende is van De Graafschap en dat hij al jaren als seizoenkaartenhouder wedstrijden bezocht. De vreselijke woorden die gebruikt werden aan het adres van Zoet waren goed hoorbaar omdat dichtbij de man een microfoon stond opgesteld die het geluid opving. De Graafschap bood zaterdag direct zijn excuses aan in de media. 'Dit was echt een stap te ver', vult Teloh twee dagen later nog aan.

Meer over dit onderwerp:
Agovv Betaald voetbal De Graafschap
Deel dit artikel: