Oekraïners uit Wijchen: als je tegenstemt bij het referendum, ben je voor Poetin

WIJCHEN - De Stichting Oekraïners in Nederland uit Wijchen heeft een voorlichtingswebsite gelanceerd voor het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne, op 6 april 2016.

Het raadgevend referendum komt er op initiatief van het Actiecomité GeenPeil, dat vreest dat het verdrag een eerste stap naar EU-lidmaatschap van Oekraïne is.

GeenPeil zamelde 427.939 handtekeningen in, ruim meer dan de 300.000 die nodig waren voor het referendum. Op het stembiljet komt te staan: 'Bent u voor of tegen de wet tot goedkeuring van de Associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne?' De Wijchense stichting stelt onder meer: Als je voor het associatieverdrag bent, ben je voor Oekraïne als stabiel land, als deel van een groter democratisch geheel van de EU. Als je er tegen bent, ben je eigenlijk voor Poetin.

Stichting Oekraïners in Nederland geeft op de speciale website www.oekraine-referendum.nl uitleg over Oekraïne in het algemeen en het associatieverdrag in het bijzonder. Volgens hun Facebook-pagina vertegenwoordigen zij meer dan 1200 mensen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Wijchen Nieuws
Deel dit artikel: