Claim van 36 miljoen voor Eurocommerce-eigenaren

GORSSEL - Het Openbaar Ministerie heeft een claim van 36 miljoen euro ingediend tegen de Gorsselse vastgoedfamilie V. Dat bleek maandag bij een regiezitting in de rechtbank in Almelo. Algemeen directeur Ger V. van Eurocommerce wordt verdacht van faillissementsfraude. Hij zou schuldeisers op diverse manieren benadeeld hebben toen het al slecht ging met zijn bedrijf.

De directeur verdiende tientallen jaren geld als water door met geleend geld van banken enorme kantoorgebouwen te bouwen, om die vervolgens met huurders en al voor nóg meer geld door te verkopen. Na het faillissement van Eurocommerce in 2012 willen alle grote banken samen ruim 700 miljoen euro zien. Huisbankier Rabobank is de grootste schuldeiser: 300 miljoen euro.

Het hele gezin van Ger V. is bij de zaak betrokken. Justitie legt 23 miljoen euro aan claims neer bij de zoon, 5 miljoen bij de dochter en de rest bij Ger V. zelf. Het hele gezin was maandag ook bij de regiezitting aanwezig.

Bij de regiezitting werd ook duidelijk dat de rechter-commissaris de komende tijd 32 getuigen wil horen. Op 18 april 2016 gaat de rechtszaak verder.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Justitie Lochem Nieuws
Deel dit artikel: