Directeur ouderenbond ANBO wil onrust onder leden wegnemen

ARNHEM - ANBO-directeur Liane de Haan nodigt lokale bestuurders en vrijwilligers van de ouderenbond uit om naar de regiobijeenkomsten te gaan. Ze hoopt daar de onrust weg te nemen die bij veel leden is ontstaan, vanwege de aangekondigde bestuurlijke veranderingen. Dat zei De Haan zondag in het tv-programma In Gelderland Live.

De ANBO-directeur betreurt het dat lokale bestuursleden in onder meer Zevenaar en Varsseveld zijn opgestapt. Veel lokale besturen zijn boos omdat ze van het landelijke bestuur voortaan veel moeilijker over hun eigen geld kunnen beschikken.

De Haan wil minder macht bij de lokale besturen, zodat het geld vooral kan worden besteed door actieve vrijwilligers in de regio. Lokale bestuurders voelen zich daardoor geschoffeerd.

De komende weken belegt de ANBO regiobijeenkomsten. Daarin hoopt het bestuur de leden te overtuigen van de noodzaak van de veranderingen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: