Nieuws

Kasteel hebben? Deze staan te koop in Gelderland

ERMELO - Altijd al de trotse bezitter willen zijn van een kasteel? Er staan er verschillende te koop in Gelderland. En er is zelfs eentje te huur.
Er zijn enkele speciale websites waar kastelen te koop worden aangeboden. Een rondgang langs deze websites laat zien dat er een paar leuke kastelen te bemachtigen zijn, voor wie genoeg geld heeft.

Kasteel Staverden

In Ermelo staat het bekende witte kasteel Staverden te koop. De eigenaar van het kasteel is vorig jaar failliet gegaan. Kasteel Staverden is een trouwlocatie en er is ook een restaurant. Het kasteel kent een rijke historie. Staverden heeft in 1298 stadsrechten gekregen en is in 2012 officieel uitgeroepen tot de kleinste stad van de Benelux. Graaf van Gelre Reinald I had ooit het plan om hier een florerende stad te stichten. Momenteel wonen er volgens de website Beleef Staverden 52 mensen.

Kasteel Heerlijkheid Loenen

In Slijk-Ewijk staat het voormalig jachtslot kasteel Heerlijkheid Loenen te koop. Voor ruim 3.2 miljoen bent u de eigenaar van het kasteel inclusief het koetshuis en bijna 2 hectare aan grond. Het kasteel telt twintig kamers en zes slaapkamers.

Landgoed Poelwijk

Wie liever huurt, kan terecht op landgoed Poelwijk in Gendt. Wie sfeer wil proeven, kan overnachten bij de Bed & Breakfast. De vraag is of het echt een kasteel is. Mogelijk heeft er wel ooit een kasteel gestaan. Nu is het vooral een landgoed met een historische poorttoren. Niet minder mooi natuurlijk. De huurprijs van de kantoorruimte op dit landgoed, is 450 euro per maand.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!