Na voetbal is ijshockey de tweede sport in Nijmegen

NIJMEGEN - De Nijmeegse ijshockeyclub AHOUD Devils heeft geleerd van de fouten uit het verleden.

Nijmegen was drie decennia lang de ijshockeystad van Nederland. Maar erg stabiel was het niet. De club haalde negen landstitels, maar ging vaak in de zomer weer failliet. "Het was iedere zomer afwachten wat er in de winter weer ging gebeuren", herinnert speler Wesley Hendriks zich nog. "Daar zijn we nu gelukkig vanaf. We hebben nu een gezonde organisatie die er alles aan doet om jarenlang stabiel te blijven. Er zijn geen concurrerende sporten. Je hebt het voetbal met NEC en voor de rest is ijshockey de tweede sport in Nijmegen."

In 2010 ging het echt mis. Na het kampioenschap was het wederom een financiële puinhoop en ging de club terziele. Op een lager niveau werd een herstart gemaakt en pas nu is Nijmegen terug op het hoogste niveau.

Commercieel manager Hans Cleijne (foto) is daar blij mee. "In de eerste divisie hadden we toch wat mindere tegenstanders. Nu komt de crême de la crême weer op visite. Dat geeft een enorme boost. We willen voorkomen dat het net zo gaat als in het verleden. We hebben nu veel meer sponsoren tegen lagere prijzen. Veel kleine beetjes zorgen voor een veel breder fundament. En dan zijn we niet afhankelijk meer van één grote sponsor. Over een paar jaar willen we weer meedoen om het kampioenschap."

Jay Plamont (foto), zoon van voormalig topspeler Ronnie, is één van de grote talenten van de Devils. "Ik ben vroeger vaak wezen kijken en dat was mooi. Maar nu komt het ook wel goed. We hebben veel talent. We gaan dit jaar zeker de play-offs halen, dat beloof ik."

 

Meer over dit onderwerp:
Nijmegen
Deel dit artikel: