Nieuws

Lange files weer voorbij na ongelukken op de snelwegen A1 en A2

DEVENTER - De lange files, die door ongelukken ontstonden op de A1 en de A2 maandagmorgen, zijn weer voorbij. Op de A1 tussen Bathmen en Deventer (beide Overijssel) zijn maandagmorgen vier auto's op elkaar gebotst. Dat leverde een grote vertraging op voor automobilisten die richting Apeldoorn reden. En ook op de A2 bij Zaltbommel was het raak.
Bij het ongeluk op de A1 is niet bekend of en hoeveel gewonden er zijn gevallen. Korte tijd was één rijstrook dicht, waardoor er rond 06.45 uur al 15 kilometer file stond. De vertraging voor automobilisten was op zijn hoogtepunt meer dan drie kwartier.

Ook op A2 grote vertraging

Maar ook in Gelderland was het mis. Op de A2 tussen Zaltbommel en Waardenburg zijn ook vier auto's op elkaar terecht gekomen, daardoor was ook daar een tijd de linkerrijstrook afgesloten. Op het hoogtepunt stond er 10 kilometer file en de vertraging voor het verkeer was meer dan een half uur. Er kwam zelfs een zoabcleaner aan te pas moeten om het wegdek te reinigen.

A50 later getroffen

Later op de morgen werd ook de A50 getroffen door een ongeluk. Op de snelweg van Arnhem naar Oss tussen Ewijk en knooppunt Bankhoef stond rond 7.15 uur 8 kilometer file. De vertraging is meer dan een half uur. Precieze details van het ongeluk ontbreken nog.