Cadeautjes voor doodzieke Isa uit Winterswijk maken straks Afrikaanse kinderen blij

WINTERSWIJK - De steun was massaal en overweldigend voor de 3-jarige Isa uit Winterswijk. Het meisje wilde heel graag veel kaartjes krijgen. Isa had kanker, en dit was haar laatste wens. Na de oproep kreeg het meisje vele duizenden giften uit binnen- en buitenland en dat warme gebaar krijgt nu een vervolg in Gambia.

In april van dit jaar plaatste Omroep Gelderland dit artikel, met daarin de hartenkreet van Isa. Ze had een kwaadaardige hersentumor, die twee jaar geleden aan het licht kwam. In 2015 werd duidelijk dat Isa nooit meer beter zou worden.

Het medeleven van al die mensen die een kaartje, maar ook een presentje, knuffel of iets anders stuurden, deed de familie veel goed. Isa zelf overleed op 15 april.

Een nieuwe bestemming

De moeder van Isa, Monique Mengers, wilde op haar beurt iets terug doen en schonk veel van de giften aan de stichting SKB4Gambia. Isa's moeder wilde graag een goede bestemming voor de spulletjes. 'Daar wilden wij uiteraard aan meewerken, zodat we zeker weten dat het nogmaals kinderen blij kan maken', zegt Carla klein Bretelder van de stichting die verbonden is aan het ziekenhuis in Winterswijk waar Isa zo vaak lag.

Eind november worden de dozen met stickers, knuffels, kleurplaten, stiften, jurkjes en armbandjes verscheept naar Gambia om daar in januari aan te komen. Dan gaat er ook weer een medisch team van SKB4Gambia naar de stad Serrekunda. In het plaatselijke ziekenhuis zal dat team vele operaties uitvoeren.

Het team komt daar afwijkingen tegen die in Nederland niet meer voorkomen, zegt Klein Bretelder. Daarbij moet worden gedacht aan vetbulten op de rug die zo groot zijn als een helm.

De cadeaus die Isa kreeg, worden opnieuw uitgedeeld aan de jonge patiënten. 'We gaan daar heel veel kinderen erg blij maken.'

Meer over dit onderwerp:
Winterswijk
Deel dit artikel: