Nieuws

Vitesse-trainer Peter Bosz twee wedstrijden aan de kant

Vitesse-trainer Peter Bosz hoeft maar twee wedstrijden toe te kijken vanaf de tribune, daarnaast kreeg de trainer een voorwaardelijke straf van twee wedstrijden. Dat werd donderdag besloten door de beroepscommissie.
ARNHEM - Vitesse-trainer Peter Bosz hoeft maar twee wedstrijden toe te kijken vanaf de tribune, daarnaast kreeg de trainer een voorwaardelijke straf van twee wedstrijden. Dat werd donderdag besloten door de beroepscommissie.
Eerder werd Bosz een schikkingsvoorstel van vier wedstrijden gedaan naar aanleiding voor zijn gedrag in de bekerwedstrijd tegen Heracles Almelo. De trainer ging daar niet mee akkoord en moest voor de tuchtcommissie verschijnen. Ook die kwam tot de eis van vier wedstrijden.
Nadat Bosz in beroep ging oordeelde de hoogste instantie, de beroepscommissie, dat de aanklachten bewezen zijn, maar er is wel een andere waardering van het bewijs. Daardoor hoeft de trainer maar twee wedstrijden toe te kijken.
Op de website van Vitesse zegt Bosz: 'Ik ben blij dat ik mijn kant van het verhaal met feiten heb kunnen toelichten, met als resultaat dat de schorsing gehalveerd is. Nu dit achter de rug is, willen we ons volledig focussen op PEC Zwolle-uit.'
Dat is de eerstvolgende wedstrijd. Bosz zit dan dus niet op de bank. Ook de wedstrijd tegen Ajax zal hij vanaf een andere plek dan de dug-out moeten volgen.
Tegen de straf van de beroepscommissie kan geen bezwaar worden aangetekend.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!