Advocaat: na rapport flatbrand Nijmegen is het tijd voor schadevergoedingen

NIJMEGEN - De presentatie van het rapport over de flatbrand in Nijmegen op woensdag betekent voor advocaat Tim Bueters niet dat de kous af is. HIj eist schadevergoeding voor de gedupeerden.

Bueters vertegenwoordigt meerdere bewoners uit de flat: 'Het probleem is dat de bewoners tot op heden eigenlijk in de kou staan en nog steeds geen vergoeding hebben gehad van hun schade. Er moet vervangende woonruimte geregeld worden en van sommigen is de inboedel vergaan.'

De advocaat stelt dat verzekeraars nog niet hebben uitbetaald omdat ze het rapport van het Instituut Fysieke Veiligheid af wilden wachten.

Bij de presentatie van het rapport werd duidelijk dat het Openbaar Ministerie niet van plan is om iemand te vervolgen voor de brand. Er zijn wel strafbare feiten geconstateerd. Maar die zijn inmiddels verjaard.

Pijlen richten op verhuurder en eigenaar cafetaria

Bueters helpt de bewoners die een schadevergoeding wilden claimen bij gemeente Nijmegen. Maar na het lezen van het rapport denkt hij dat de pijlen gericht moeten worden op verhuurder Woonzorg Nederland en de eigenaar van de cafetaria waar de brand ontstond. Aan de gevolgen van de brand in februari overleden uiteindelijk 4 bewoners. 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Brand Nijmegen Nieuws
Deel dit artikel: