Nieuws

Het Groene Oosten, afl. 7: Duurzame helden, stadsnomaden en Low Car Diet

In deze aflevering van Het Groene Oosten fietst Andre langs meerdere duurzame initiatieven tijdens de Dag van de Duurzaamheid.
ARNHEM - In deze aflevering van Het Groene Oosten fietst Andre langs meerdere duurzame initiatieven tijdens de Dag van de Duurzaamheid.
Voor ons is natuurlijk elke dag een duurzame dag, maar 9 oktober is er een met een lintje. Zo barst het in Gelderland van de activiteiten op de dag van de duurzaamheid. En regiospinner Bert Lagerweij van Urgenda weet precies wat er in de provincie te doen is.
De dag van de duurzaamheid is ook het startmoment van Low Car Diet, de deelnemers maken 30 dagen gebruik van duurzaam vervoer. Allerlei bedrijven gaan met elkaar de strijd aan om zoveel mogelijk duurzame kilometers te maken en ontdekken hopelijk zo dat de dagelijkse reis goedkoper, schoner en gezonder kan. Andre gaat langs bij Arcadis, een van de deelnemers.
In Apeldoorn wordt de duurzame jonge held bekend gemaakt en wij maken kennis met enkele genomineerden.
Voor de Nijmeegse stadsnomaden is een duurzame levensstijl vanzelfsprekend, op een braakliggend terrein hebben ze hun ecodorp opgezet. Ze krijgen hun energie van de zon, ze vangen regenwater op om mee te afwassen en ze maken maaltijden van producten die over de datum zijn. Andre kan vast nog iets van ze leren.

Niet alleen in Parijs wordt dit jaar een klimaattop gehouden, ook Arnhemse basisschoolleerlingen houden hun eigen klimaattop in de raadszaal. Komen ze tot dezelfde conclusies als de regeringsleiders die straks vanaf 30 november t/m 11 december samen komen tijdens de klimaattop in Parijs of komen die leerlingen met hele andere ideeën.

In deze aflevering van Het Groene Oosten zit natuurlijk ook een Groene Mensch, dit keer is dat duurzame ondernemer, Ruud Koornstra. Ruud is ambassadeur van de Dag van de Duurzaamheid en met zijn bedrijf Tendris wil hij duurzame ontwikkelingen initiëren.

Het Groene Oosten: iedere woensdagavond op TV Gelderland om 18.25 uur (en ieder uur herhaald).
 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!