Arnhem eerste grote Gelderse station met poortjes; voorjaar 2016 in gebruik

ARNHEM - Station Arnhem is het eerste grote station in Gelderland dat toegangspoortjes heeft gekregen. Het duurt nog wel tot april 2016 tot ze in gebruik worden genomen.

Dat betekent dat er dan niemand meer zonder OV-chipkaart de perrons op kan. 'Als je geen geldige OV-chipkaart hebt met saldo erop, kun je dus niet iemand opwachten op het perron. Ook zijn de winkels dan niet te bereiken', vertelt een woordvoerster van de NS.

Toch kun je wel gratis op de perrons iemand opwachten, of bij de winkels komen. Ook van de stadskant naar de Sonsbeekzijde lopen over de perrons hoeft niks te kosten. 'Als je incheckt en binnen een uur weer uitcheckt op hetzelfde station, dan wordt er geen geld van de kaart afgeschreven', aldus de woordvoerster.

Zwartrijden voorkomen

Culemborg was in november 2014 het eerste Gelderse station dat werd afgesloten met toegangspoortjes. Daar werken ze al wel; de bedoeling is om zo zwartrijden tegen te gaan.

Arnhem is een van de eerste grote stations die de poortjes in gebruik gaat nemen. De NS-woordvoerster: 'In Rotterdam zijn ze al in gebruik, maar in Gelderland zal Arnhem het eerste grote station zijn. Nijmegen heeft namelijk ook nog niks.'

 

 

Meer over dit onderwerp:
Arnhem Criminaliteit Openbaar vervoer
Deel dit artikel: