Radio Gelderland nu ook op DAB+, win deze week een digitale radio

ARNHEM - Radio Gelderland viert 'De week van de Digitale Radio'. U maakt elke dag kans op een DAB+ radio, de digitale opvolger van de FM.

Win een DAB+ radio

Om te vieren dat Radio Gelderland nu ook via DAB+ is te ontvangen wordt er deze week elke dag een DAB+ radio weggegeven. Het enige dat u moet doen is een foto van uw radiotoestel maken waarop u Radio Gelderland luistert. Deze foto kunt u Twitteren met de hashtag #mijnradio of mailen naar: omroep@gld.nl

Analoog, maar ook digitaal

Sinds jaar en dag is Radio Gelderland op elke analoge radio te horen op FM, maar sinds enkele maanden is de zender ook te ontvangen via DAB+. Dat is digitaal radio luisteren via de ether in bijvoorbeeld de auto, de tuin, op de camping, onderweg of op de wekkerradio.

Met een nieuwe digitale DAB+ radio zijn er meer zenders te ontvangen dan op FM en in digitale geluidskwaliteit. DAB+ is bovendien gratis in de lucht te ontvangen.

Om Radio Gelderland via DAB+ te ontvangen is een speciaal radiotoestel nodig. Steeds meer nieuwe auto's worden hier mee uitgerust. Ook bij diverse winkels en webshops zijn al diverse merken en modellen te koop voor thuis en onderweg.

Overigens ... als u geen toestel met DAB+ heeft, dan kunt u gewoon blijven luisteren naar Radio Gelderland. De uitzendingen via de huidige FM, maar ook via internet, kabel en satelliet gaan gewoon door. Uiteindelijk zullen alle radiozenders stoppen met het uitzenden via de FM, maar wanneer is nog niet bekend.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: