Lodewijk de Waal gaat thuiszorg in Berkelland weer op de been helpen

BORCULO - Voormalig FNV-voorzitter Lodewijk de Waal wordt voorzitter van het overlegplatform Wmo in Berkelland. Dit platform is in het leven geroepen nadat er flink ruzie ontstond tussen de gemeente en vakbond FNV over de thuiszorg.

Hans Borstlap, lid van de Raad van State, heeft beide partijen zover gekregen de strijdbijl te begraven. Eén van de aanbevelingen die hij deed was het oprichten van een platform.

In dat platform zitten vijftien mensen, waaronder zorgaanbieders en de gemeente, maar ook verzekeraars en de vakbond. Het platform komt zo'n vier keer per jaar bij elkaar om de veranderingen in de zorg vorm te geven.

Donderdag was de eerste keer. 'Het gesprek was eerst afwachtend, maar later kwam iedereen los en werd het een prettige bijeenkomst', zegt Borstlap.

'Iedereen wil van elkaar leren en ervaringen uitwisselen'. Borstlap reisde donderdag voor het laatst naar Borculo af. Hij geeft nu het stokje over aan Lodewijk de Waal. Die komt voor het einde van het jaar nog naar de Achterhoek voor een nieuw platformoverleg.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Achterhoek Berkelland Zorg Nieuws
Deel dit artikel: