Uitzending 3 oktober: Wandelen met Van Gogh, viscoach en strijden voor de natuur

ARNHEM - De Mini en Harm zijn weer klaar voor een nieuw seizoen Gelderse Koppen. Dit kun je verwachten in de eerste uitzending op 3 oktober.

WANDELEN MET VAN GOGH
WAGENINGEN – De schilder Vincent van Gogh is voor Karolien van der Woude de meest inspirerende man die ze kan bedenken. Dat gevoel deelt ze met anderen tijdens speciale Van Gogh wandelingen. Ze laat zien hoe Van Gogh naar de wereld keek, hoe hij in het leven stond, en ze praat met de deelnemers over de thema's waar hij mee worstelde. Klik hier voor meer informatie over de Van Gogh wandelingen.


VISCOACH HENK
NIJKERK - Hij is een soort ANWB-man voor elk kind met een hengel. Viscoach Henk Stob scheurt op zijn brommertje langs kleine slootjes met een zware tas vol dobbertjes, haakjes en levend aas. De glimlach van een kind als ze beet hebben, daar doet Henk het voor. Maar ja, dan moeten ze wel bijten…

EEUWIGE STRIJD
BEEK-UBBERGEN – Redder van de natuur, zo kun je Jaap Dirkmaat wel noemen. Vol passie zet hij zich in voor bedreigde dieren en het Nederlandse cultuurlandschap. Hij redde de das en is bezig om de otter voor uitsterven te behoeden. Dat strijden, dat zat er al jong in. Hij had het niet makkelijk vroeger, maar dat heeft hem alleen maar strijdlustiger gemaakt.

DROMEN VAN TIEN MILJOEN
NIJMEGEN – Tien miljoen euro heeft gynaecoloog Leon Massuger nodig om echt een stap te zetten in de behandeling van eierstokkanker. En die stap is zijn grote droom. Daarom is hij een van de oprichters van de stichting Ruby and Rose. De stichting zamelt geld in voor onderzoek zodat de arts zijn patiënten nóg beter kan helpen.


UIT HET 'DIEPSTE BINNENSTE'
APELDOORN – Maria Hilligehekken (76) schrijft al jaren gedichten vanuit haar 'diepste binnenste'. Ze komen vanzelf naar boven en altijd 's nachts. Dan zet ze een cassettebandje op met muziek van Celine Dion en zijn de woorden niet meer te stoppen. Ze dicht over haar eigen verdriet en hoopt er anderen ook mee te troosten.

 

 

Meer over dit onderwerp:
Gelderse Koppen Home
Deel dit artikel: