Nieuws

2,9 miljoen euro voor aanpak bruggen Twentekanaal

Rijkswaterstaat begint binnen afzienbare termijn met het versterken van vier bruggen over het Twentekanaal, waaronder de Ehzerbrug in Almen in de gemeente Lochem.
ALMEN - Rijkswaterstaat begint binnen afzienbare termijn met het versterken van vier bruggen over het Twentekanaal, waaronder de Ehzerbrug in Almen in de gemeente Lochem.
Daarover hebben de gemeente Lochem, het Rijk, de provincie Overijssel en de gemeente Hof van Twente een akkoord gesloten.
Het akkoord volgt op een eerder onderzoek naar de noodzaak van het versterken van de bruggen. Die heben onvoldoende draagkracht om het steeds zwaardere vracht- en landbouwverkeer te verwerken. Het versterken van de bruggen is volgens de partijen de best denkbare optie.
De gemeente Lochem moet nog beslissen over het tijdelijk versterken van de Lochemsebrug tot de nieuwe rondweg is aangelegd. De gemeente opteerde eerder al voor het uiteindelijk aanleggen van een nieuwe brug in de rondweg, als die klaar is. De gemeente Lochem beslist medio oktober of de Lochemsebrug tijdelijk wordt versterkt.
Het versterken van de in totaal vijf bruggen over het Twentekanaal gaat zo'n 2,9 miljoen euro kosten. Dat bedrag wordt gelijkelijk verdeeld tussen het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de provincie en de gemeenten.