Airborne herdenking in Ede trekt 30.000 bezoekers

EDE - De Airborne herdenking met de luchtlandingen op de Ginkelse Heide in Ede is weer druk bezocht dit jaar. Ruim 30.000 bezoekers keken naar de landingen van zo'n 400 parachutisten.

Bij de herdenking waren ook ongeveer 50 veteranen aanwezig. Al met al spreekt de gemeente Ede over een geslaagde dag. 'Alles verliep zoals we dat gehoopt hadden. Er was grote belangstelling voor het evenement. Gelukkig kozen veel bezoekers voor de fiets of kwamen ze met speciale pendelbussen, zo ontstonden er geen opstoppingen op de N224 en de A12', aldus een woordvoerder van de gemeente.

Burgemeester is trots

Ook burgemeester Cees van der Knaap was blij met de massale belangstelling. 'Deze dag verbindt het spectaculaire van de paradropping met het belang van herdenken. Dat daar ieder jaar weer duizenden mensen op af komen, inclusief heel veel jongeren, is een belangrijk signaal. We willen vooral het belang en de waarde van herdenken bij de jeugd van nu levendig houden. En dat een zo grootschalig evenement zonder noemenswaardige problemen verloopt, daar ben ik trots op.'

Meer over dit onderwerp:
Airborne Ede
Deel dit artikel: