Vluchtelingen Nijmegen nog niet medisch gekeurd

MALDEN - De 3.000 vluchtelingen die binnenkort worden opgevangen in Heumensoord, zijn nog niet geregisteerd en hebben in de meeste gevallen ook nog geen gezondheidscheck gehad. Dat meldt een woordvoerder van het COA.

Het COA verwacht dat binnen twee weken de eerste vluchtelingen naar Nijmegen komen. Ze komen via Ter Apel, waar ze de stroom vluchtelingen niet meer aankunnen. De meeste asielzoekers die in Nijmegen worden opgevangen zijn nog niet officieel aangemeld. Ze moeten later nog terug naar een aanmeldcentrum, waarschijnlijk Ter Apel, voor registratie en een medische keuring.

Wat dat straks precies betekent voor de gezondheidssituatie in Heumensoord, is nog niet duidelijk. De GGD in Nijmegen is op dit moment met het COA in overleg om te kijken welke rol de gezondheidsdienst hierin kan spelen. Wel is duidelijk dat er op het kamp een gezondheidscentrum komt waar asielzoekers 24 uur per dag terecht kunnen.

In de Nijmeegse noodopvang worden zowel gezinnen als alleenstaande mannen ondergebracht. Ze komen vooral uit Eritrea en Syrië. In de noodopvang in Apeldoorn zitten alleen alleenstaande vluchtelingen. In tegenstelling tot Nijmegen is deze groep wel al geregistreerd en medisch gekeurd.

 

 

Meer over dit onderwerp:
Asielzoekers Nijmegen
Deel dit artikel: