Nieuws

Hair4Her maakt vrouwen blij met gratis pruiken en petten

ARNHEM - In het Toon Hermans Huis in Arnhem opent vandaag een bijzondere ruimte voor kankerpatienten die kaal zijn of worden. Hair4Her is een initiatief van Esther Hogeweg.
Zij wil gebruikte pruiken en hoofdbedekking een tweede leven geven en daarom beschikbaar stellen voor mensen die een pruik nodig hebben.
Esther Hogeweg: 'Ik ben gelukkig ex-kankerpatient. Negen jaar geleden heb ik Team 54 opgericht. Daarmee lopen we elk jaar de Roparun om geld in te zamelen. Ons geld gaat dan voornamelijk naar stervenszorg voor kankerpatienten.'
'In februari van dit jaar kwam ik iemand tegen die zei dat ze nog een haarwerk had, dat ze niet meer nodig had. Of ik iemand wist die het kon gebruiken want het was namelijk nog helemaal goed. Zo is het idee begonnen'.
In het Toon Hermans Huis in Arnhem, een inloophuis voor kankerpatiënten en hun naasten, is met behulp van sponsoren een heuse werkruimte ingericht. Hogeweg: 'Met een donatie van 1600 euro van de Stichting Roparun en vele andere sponsoren is het mogelijk gemaakt om dit project werkelijkheid te laten worden.'

Pruik en pet te leen

Hair4Her zamelt dus haarwerken en hoofdbedekking in en leent deze vervolgens kosteloos uit aan kankerpatiëntes. Inmiddels heeft Esther Hogeweg zo'n vijftig haarwerken en is de eerste uitgereikt aan een vrouw.
Mensen die in aanmerking willen komen kunnen contact opnemen met Hair4Her. Ook kunnen mensen daar pruiken en hoofdbedekking doneren.