Bewoners sluis Eefde moeten verhuizen

EEFDE - De Raad van State heeft bijna alle bezwaren tegen de uitbreiding van Sluis Eefde van tafel geveegd. De gemeente Lochem moet alleen nader onderzoek doen naar de effecten van een nieuwe brug over het sluiscomplex. Dit betekent dat er vier woningen gesloopt gaan worden.

Vier families stapten eerder dit jaar naar de Raad van State omdat ze het niet eens zijn met de uitbreiding van Sluis Eefde. De uitbreiding betekent dat de vier gezinnen moeten verhuizen, omdat hun woningen gesloopt worden. 'We zijn enorm emotioneel, teleurgesteld en boos', zegt Kas Koster. Hij moet waarschijnlijk samen met zijn vrouw Anneke vertrekken. 'Ik weet niet precies of we nog iets kunnen met de aanpak van het verkeersplan, maar al onze andere bezwaren zijn gewoon van tafel geveegd.'

De familie Koster woont al 41 jaar tegenover de sluis. Bekijk hier de reportage die Omroep Gelderland eerder maakte:

Meer capaciteit

De sluis moet volgens de minister worden uitgebreid met een tweede sluiskolk, omdat het scheepvaartverkeer alsmaar toeneemt. De tweede kolk moet zorgen voor een betere doorstroming van de scheepvaart. Ook vormt die een uitwijkmogelijkheid, mochten zich opnieuw stremmingen voordoen. Zoals in 2012, toen de sluisdeur midden in de nacht naar beneden viel en het scheepvaartverkeer weken gestremd was.

 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Achterhoek Lochem Verkeer Nieuws
Deel dit artikel: