IkPas, 30 dagen geen alcohol

EDE - Ruim 550 mensen doen tot 15 oktober mee aan de actie IkPas ... 30 dagen fris. Dinsdag was de eerste dag.

Het is een initiatief van FrisValley, het regionale alcoholmatigingsproject van negen gemeenten in Regio Food Valley. Daartoe behoren Barneveld, Ede, Nijkerk, Scherpenzeel en Wageningen.

Gewoontedrinken

Het idee is om 30 dagen geen alcohol te drinken. Meer dan 80 procent van de Nederlanders drinkt alcohol. Veel mensen drinken op meer dan de helft van de dagen van de week. Tijdens het koken, een biertje tijdens een voetbalwedstrijd of een glaasje voor het slapen gaan. Gewoontedrinken sluipt er snel in en kinderen nemen dit voorbeeld over. Daarom wil FrisValley mensen bewust maken van hun alcoholgebruik.

Deelnemers wordt aangeraden een buddy te zoeken, om ze hierbij te steunen. Aan de actie doen onder anderen wethouders van Nijkerk en Rhenen mee.

Wethouder Marly Klein van Nijkerk twittert:

Waterflesjes van IkPas

Jongeren deelden op zaterdag 5 september en vrijdag 11 september flesjes FrisValley-water uit aan treinreizigers in het gebied om aandacht te vragen voor de actie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Barneveld Ede Nijkerk Scherpenzeel Wageningen Nieuws
Deel dit artikel: