Nieuws

Mannen met bivakmutsen breken in bij oudere dame

In de woning van een oudere vrouw in Oldebroek is in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken. De daders wisten de sleutel van de woning te bemachtigen door het sleutelkluisje bij de voordeur open te breken.
OLDEBROEK - In de woning van een oudere vrouw in Oldebroek is in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken. De daders wisten de sleutel van de woning te bemachtigen door het sleutelkluisje bij de voordeur open te breken.
Dit gebeurde aan de Van Pijkerenlaan tussen 2 en 3 uur 's nachts. De politie noemt de diefstal laf en een 'misselijkmakende daad'.
De zaak is in onderzoek. De politie roept inwoners op om alert te blijven en de zwakkeren in de maatschappij in de gaten te houden.
Het gebeurt vaker dat sleutelkluisjes of sleutelkastjes worden opengebroken. Ouderen hebben deze kluisjes, zodat hulp- en zorgverleners makkelijk toegang hebben tot de woning. Dit kan, bij bijvoorbeeld calamiteiten, veel tijd schelen.
Sommige kastjes zouden makkelijk open te breken zijn. De politie adviseert in het Politie Keurmerk Veilig Wonen om alleen kluisjes aan te schaffen die SKG- of PKVW-gecertificeerd zijn.