Nieuws

Hogere straf voor doodrijden voetganger in Arnhem

ARNHEM - Een 46-jarige man is veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur voor het veroorzaken van een dodelijk ongeluk op een zebrapad in Arnhem. Die straf is hoger dan de eis van het Openbaar Ministerie.
Naast de 100 uur werkstraf mag de man een jaar, waarvan een half jaar voorwaardelijk, geen motorvoertuig besturen. Het ongeluk vond vorig jaar september plaats.
De 88-jarige Leny de Bont wilde 's avonds met haar rollator een zebrapad oversteken op de Hollandweg in Arnhem. Een 46-jarige automobilist reed haar aan en de vrouw overleed aan haar verwondingen. De man zegt de vrouw niet te hebben gezien. Hij had niet gedronken.

Straf veel hoger dan de eis

Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden 40 uur werkstraf en een rijontzegging van zes maanden. De rechtbank besloot veel zwaarder te straffen omdat de 46-jarige man eerder met politie en justitie in aanraking is geweest. Daar zaten ook meerdere verkeersdelicten tussen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!