Nieuws

FNV en Berkelland begraven strijdbijl

FNV en gemeente Berkelland leggen conflict bij
De FNV en de gemeente Berkelland hebben het conflict over de invulling van de huishoudelijke hulp in Berkelland bijgelegd. Dat is gebeurd onder leiding van Hans Borstlap. Borstlap, lid van de Raad van State, is als bemiddelaar aangesteld.
BORCULO - De FNV en de gemeente Berkelland hebben het conflict over de invulling van de huishoudelijke hulp in Berkelland bijgelegd. Dat is gebeurd onder leiding van Hans Borstlap. Borstlap, lid van de Raad van State, is als bemiddelaar aangesteld.
De FNV en de gemeente hebben een drie punten opgesteld waardoor ze uit de impasse denken te komen. Het conflict ging over de manier waarop de gemeente Berkelland bezuinigde op de huishoudelijke hulp. De gemeente schafte de volledige huishoudelijke verzorging voor 1100 cliënten af, terwijl ze er volgens de FNV wel geld voor ontving. De zaak liep zo hoog op dat de FNV een protest-tent voor het stadhuis plaatste die er maanden bleef staan

Weer aan tafel

Hans Borstlap heeft de partijen weer aan tafel gekregen. Daar zijn drie stappen uit voortgekomen:
  • Er komt een overlegplatform in de gemeente Berkelland waarin alle betrokken partijen periodiek bij elkaar komen om te praten over de uitvoering van de nieuwe WMO. 1 oktober komt dit platform voor het eerst bij elkaar.
  • De basis van de aanbesteding wordt integraal. Dat betekent dat het oude onderscheid tussen huishoudelijke ondersteuning en persoonlijke verzorging vervaagt. Dat betekent dat de huishoudelijke hulpverleners meer verantwoordelijkheden krijgen en de kwaliteit van de zorg omhoog gaat. 
  • Om zoveel mogelijk werkgelegenheid te behouden gaan de betrokken partijen in het overlegplatform hun beleid afstemmen.
Hans Borstlap schrijft in zijn rapport dat hij met voldoening vaststelt dat beide partijen weer aan tafel zitten en elkaar dit najaar in het overlegplatform treffen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!