Familie uit Buren brengt muziektheater over dementie: Dag Mama

BUREN - 'Dag Mama', een muziektheatervoorstelling over dementie wordt vanavond gespeeld in Buren. Het is een productie van de familie Blom uit Buren.

Twee broers, een zus en hun moeder hadden de zorg over hun grootmoeder, die dement was. 'Daar komt heel veel bij kijken', vertelt David Blom. 'Heel veel emoties, gedachten en worstelingen. Maar ook heel veel mooie momenten. Als je je daar niet goed van bewust bent, is de kans groot dat je dan dingen doet die je liever niet doet of beter kunt doen.'

David Blom over het familiestuk 'Dag Mama'

Professional, maar ook ervaringsdeskundige

'We delen onze ervaringen en belevingen als professional, maar ook als ervaringsdeskundigen', verklaart Blom. Hij is gezondheidspsycholoog en zijn zus ouderenpsycholoog.

Door middel van muziek, theater en wetenschap raakt het stuk de toeschouwer met een duidelijke boodschap: vanuit ons hart én hoofd kunnen we oneindig veel betekenen voor de mens met dementie.

Spelen, duiden, napraten

Volgens Blom is het niet alleen het verhaal van zijn grootmoeder. 'We willen mensen inzicht geven in wat mensen nodig hebben als zij te maken hebben met dementie.'

Daarom wordt er na het muziektheaterstuk geduid wat de toeschouwers hebben gezien en gevoeld. En daarna is er uitgebreid ruimte om door te praten over het stuk en over dementie.

'Dag Mama' is vanavond om 18.30 uur te zien in Kunsthof de Heuf aan de Tielseweg in Buren. Dat is het eigen theater van de makers. Meer informatie op www.oudwordenmetzorg.nl.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Buren Cultuur Zorg Zorg-Ouderenzorg Nieuws
Deel dit artikel: