Weekoverzicht: Sushi vol bacteriën, verkeerschaos in Arnhem en 18-jarige overleeft botsing niet

ARNHEM - Iedere zaterdag vatten we voor u de meest in het oog springende nieuwsfeiten van de week samen in het weekoverzicht van dag tot dag. Hieronder staan de drie meest gelezen berichten op onze site en app. Bacteriën op de all-you-can-eat-sushi, verkeerschaos in Arnhem en een 18-jarige man overlijdt na een botsing in Asperen.

Sushi in Arnhem en Apeldoorn vol met bacteriën - 'Ruik je vis? Ga dan meteen weg!'

De consumentenbond kwam maandag, na een onderzoek, met keiharde feiten en cijfers over twee all-you-can-eat-sushirestaurants in Arnhem en Apeldoorn. Yume in Apeldoorn en Sushi Koi in Arnhem kregen een 2,7 van de consumentenbond. De sushi zit onder de bacteriën, was het oordeel. De sushi werd te lang of te warm bewaard. Ook zijn er bacteriën gevonden die duiden op een slechte hygiëne bij de bereiding, bijvoorbeeld door vuile snijplanken of het niet vaak genoeg wassen van de handen. Door de slechte hygiëne is de kans op ziekteverwekkers groter. Sushi Koi in Arnhem liet weten zich de kritiek van de consumentenbond aan te trekken en laat de kwaliteit van het eten onderzoeken door een onafhankelijk bureau.

Pleijroute bij Arnhem uren dicht door gekantelde vrachtwagen

Verkeerschaos in Arnhem afgelopen dinsdag. Door een gekantelde tankwagen op de Pleijroute bij Arnhem was de weg tussen de Westervoortsedijk en de afrit Huissen maar liefst 12 uur lang dicht. Daardoor liep het verkeer ook in de rest van Arnhem vast. De bussen van vervoersorganisatie Breng reden daardoor ook niet meer op tijd. Een vervelende dag voor het verkeer in Arnhem, maar juist niet voor het Looveer. Veel automobilisten gingen juist nu met het Looveer tussen Huissen en Loo de Rijn over. Veerbaas Eggenhuizen sprak van een mooie dag. 'Normaal heb ik 500 auto's op een dag als vandaag. Dat waren er nu 1500. Ik kon ze natuurlijk niet laten staan.'

18-jarige man uit Asperen komt om het leven bij frontale botsing

Een dramatisch ongeluk in Asperen. Een 18-jarige man uit die plaats is maandagmorgen op de N848 tussen Leerdam en Heukelum om het leven gekomen toen een auto en een vrachtwagen frontaal op elkaar botstenDe brandweer heeft het slachtoffer nog uit de auto gehaald, maar de hulp kwam te laat. Een traumahelikopter werd opgeroepen, maar bleek niet meer nodig omdat de man al was overleden. De oorzaak van het ongeluk is nog altijd niet bekend. De voetbalvereniging van de man, Vv Asperen, reageerde geschokt op het verlies van hun 18-jarig lid. Zij boden iedereen de mogelijkheid om maandag- en dinsdagavond het verlies van de man met elkaar te delen. Alle trainingen en wedstrijden die gepland stonden voor zaterdag, werden afgelast.

Meer over dit onderwerp:
Arnhem
Deel dit artikel: