Inwoners Hengelo over komst asielzoekers: 'Wij zijn in de steek gelaten'

HENGELO - Omwonenden van landgoed Het Kervel in Hengelo zijn teleurgesteld in de gemeente Bronckhorst. Dat bleek tijdens een informatieavond over de komst van maximaal 97 asielzoekers op Het Kervel in Hengelo.

Het college van burgemeester en wethouders zette deze week het licht op groen voor de komst van de asielzoekers. Wel zijn er een aantal voorwaarden, die werden tijdens de bijeenkomst toegelicht door burgemeester Helmi Huijbregts.

Bewoners voelen zich in de steek gelaten door de gemeente. Ze hadden graag gezien dat de gemeente meer tijd had genomen om een besluit te nemen. Burgemeester Huijbregts zei tijdens de bijeenkomst: 'Ik weet dat ik het u niet naar de zin kan maken. U bent partij hierin. Wij, als gemeente, vinden dat we niet moeten weglopen voor onze verantwoordelijkheid.'

Verslaggever Melanie Lokate was bij de bijeenkomst:

Omwonenden willen niet meepraten

De gemeente hoopt dat bewoners de komende tijd mee zullen praten over de invulling van de plannen. Bewoners voelen daar echter niets voor. Ze beraden zich op vervolgstappen.

Eind van het jaar kunnen de eerste asielzoekers waarschijnlijk worden opgevangen. Het pand mag pas in gebruik genomen worden als aan alle voorwaarden is voldaan. Burgemeester Huijbregts sloot de bijeenkomst af met de woorden: 'Beter dan dit kan ik het niet maken en dat is niet goed, merk ik aan u.'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Achterhoek Bronckhorst Nieuws
Deel dit artikel: