Nep-patholoog Politieacademie 'Dr.Bones' blijkt meesteroplichter

APELDOORN - De man die is aangehouden omdat hij zonder de juiste papieren als forensisch patholoog aan de Politieacademie in Apeldoorn werkte, heeft vaker gelogen. Dat blijkt uit gesprekken die Omroep Gelderland voerde met mensen die met hem hebben samengewerkt.

'Dr. Bones', noemt hij zichzelf. Zijn motto: 'I open corpses to close cases.' De 54-jarige Peter B. uit Bennekom kreeg vandaag te horen dat zijn voorarrest met 14 dagen is verlengd. Justitie onderzoekt of hij zich vaker heeft voorgedaan als forensisch patholoog en/of arts. Vast staat dat B. op z'n zachtst gezegd een opmerkelijke carrière heeft.

Hij zegt in Londen te werken bij een toonaangevend, internationaal bedrijf dat gespecialiseerd is in hulp bij rampen. Het bedrijf werd ingeschakeld in de nasleep van de tsunami in Azië, de orkaan Katrina in de VS en de aardbeving op Haïti. Peter B. zou sinds november 2013 bij dit bedrijf werken. In een personeelsblad wordt Peter B. voorgesteld. In dit artikel zegt hij te hebben geholpen bij de ramp met vlucht TM470, een vliegtuigongeluk in Namibië. Daarbij vielen 33 doden, waaronder de piloot die zelfmoord zou hebben gepleegd. Peter B. zat tijdens het onderzoek aan de lichamen van de slachtoffers.

De leugens van Peter B.

'Dr. Bones' zegt in het artikel dat hij eerder bij de politie en Defensie heeft gewerkt, maar dit wordt niet bevestigd. B. zegt dat hij een medische opleiding heeft gevolgd en ook een forensische studie heeft gedaan. Er staan echter geen publicaties op zijn naam.

Zijn werkgever wil niet bevestigen dat hij bij het bedrijf werkzaam is. Een woordvoerder zegt dat het bedrijf op dit moment nog niet de pers te woord kan staan.

Peter B. is in 1961 in Amsterdam geboren, maar woont al lange tijd in Bennekom. In september 2000 sloot hij zich aan bij Liberaal Ede, een lokale partij die door zijn vader werd opgericht. Toen een lijsttrekker zich moest terugtrekken, leek B. de partij te gaan leiden. Totdat aan het licht kwam dat B. een titel hanteerde waar hij geen recht op had. Hij gebruikte de meesterstitel, maar heeft geen rechten gestudeerd in Nederland. Ook al verdedigde B. zich nog dat hij fiscaal recht in Istanboel had gestudeerd, kon hij opstappen. Na deze titelfraude werd de partij opgeheven.

B. heeft ook jarenlang bij een beveiligingsbedrijf gewerkt in Enschede, maar moest daar ook vertrekken nadat duidelijk werd dat hij over zijn cv had gelogen. Op internet zijn nog artikelen te vinden waarin B. vertelt dat hij verantwoordelijk is voor de beveiliging van politicus Geert Wilders.

In het personeelsblad van het bedrijf waar hij nu werkzaam zou zijn, wordt hij geroemd om de manier waarop hij met nabestaanden van de slachtoffers praat. Mensen die met hem gewerkt hebben omschrijven B. als een autoritaire, maar charismatische man met een vlotte babbel.

Deel dit artikel: