1800 handtekeningen opgehaald voor Armeens gezin uit Lintelo

AALTEN - Inwoners van Lintelo bij Aalten hebben de afgelopen dagen 1800 handtekeningen opgehaald om ervoor te zorgen dat een uitgeprocedeerd Armeens gezin in het Achterhoekse dorp kan blijven wonen. Een groep inwoners overhandigde die handtekeningen vrijdagmorgen aan de Aaltense burgemeester Gijsbert Berghoef.

Het Armeense gezin Galstian is uitgeprocedeerd en moet Nederland verlaten. Inwoners van Lintelo willen met de handtekeningenactie de politiek wakker schudden. Burgemeester Berghoef gaat met de handtekeningen naar de minister.

De familie woont nu in Lintelo en is sinds 2007 in Nederland. Ondanks wekenlang actievoeren, oordeelde de rechtbank eind vorige maand dat het gezin het land moet verlaten. De familieleden, vader, moeder en twee kinderen van 7 en 5, moeten terug naar het land van herkomst.

Lonneke Gerritsen maakte dit verslag voor Radio Gelderland:

Te lang uit beeld

Volgens de rechtbank is het gezin te lang uit beeld geweest van de juiste instanties. Daarmee heeft de familie zich niet gehouden aan de voorwaarden voor de kinderpardonregeling, die ze had aangevraagd. Er zijn overigens nog mogelijkheden voor het gezin om beroep aan te tekenen.

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Aalten Nieuws
Deel dit artikel: