Nieuws

Beheerder schietkraam kermis Aerdt op straat overvallen

Een beheerder van de schietkraam op de kermis in Aerdt is zondagnacht op straat overvallen toen hij de dagopbrengst wilde wegbrengen. © Schutterij Aerdt tijdens de kermis in 2013
ARNHEM - Een beheerder van de schietkraam op de kermis in Aerdt is zondagnacht op straat overvallen toen hij de dagopbrengst wilde wegbrengen.
De 55-jarige beheerder liep, samen met zijn 22-jarige dochter, rond 02.30 uur op de Aerdtsestraat. Ter hoogte van het kerkhof zag de man een fiets liggen en besloot hij te stoppen. Daar werden de 55-jarige man uit Pannerden en zijn dochter vervolgens door twee mannen bedreigd met onder meer een vuurwapen, of iets wat daarop leek.
Er verscheen daarna ook nog een derde man. De drie namen vervolgens het geld en de waardevolle goederen van de slachtoffers af en gingen er vandoor. De drie mannen waren gemaskerd en spraken goed Nederlands. Een van hen had een fors postuur met brede schouders, de andere twee waren kleiner. De politie heeft zondagnacht tevergeefs gezocht naar de daders.

'De hele vereniging is geschrokken'

De voorzitter van de schuttersvereniging Eensgezindheid in Aerdt, Hans Gerritzen, vertelt dat zijn beheerder is geschrokken. 'Hij maakt het nu naar omstandigheden goed. Hij heeft vanochtend zijn ervaringen gedeeld met de hele vereniging. Alle mensen in de zaal schrokken van zijn verhaal'.
Er is niet bekend hoeveel geld er weg is. 'Daar kunnen we dus geen uitspraken over doen.' Vandaag staat de schutterij gewoon weer op de kermis. Hans Gerritzen: 'De beheerder zei tegen ons: de kermis hoort er bij. We gaan gewoon door.'